vrijdag 6 februari 2009

Honger

Wat een dilemma vandaag! We waren nogal lang bezig geweest met het repareren van een machine en toen we zouden gaan voeren had iedereen honger: koetjes, kalfjes, katjes en hondje. Wie eerst? Ik besloot eerst korrels te geven. De korrels liggen in een oude (paarden?)stal en daarnaast is ook zo'n stal maar die heeft een klein doorgangetje naar hokken in de grote stal. Door dat "deurtje" kunnen jonge kalfjes (tussen 6 mnd en 1 jaar) heen en weer: rustig eten in het stalletje en daarna weer fijn naar mama. (Als ze bij de mama's gaan eten drukken de mama's ze weg en krijgen ze te weinig)
Die jongens dus eerst korrels. Ik werd braaf gevolgd door hondje en de poezen. Maar ooohhhh! Toen bleek ik een verkeerde keuze gemaakt te hebben: De jongeren waren lekker aan het eten toen het hondje besloot achter de katten aan te gaan! Een dolle achtervolging juist in het stalletje bij die kalveren. Die schrokken zich natuurlijk lam en renden snel naar mama. Niets rustig eten voor hun dus.
Zo leer je elke dag weer wat bij..............

PS ik heb even later nog gekeken, stonden ze weer lekker te smikkelen hoor!

1 opmerking:

 1. Ha zussie!
  Leuk om je verhalen via deze manier te volgen! En ben ook best heel trots op je dat jij de eerste van ons 3-en bent met een blog - misschien zit het digibetisme in de familie?
  ;-)
  Volgens mij krijg je het "boerinnenschap" al aardig onder de knie. En als ik jullie opzoek in juli, dan ben je vast volleerd boerin, haha.
  Liefs voor jullie beiden,
  (en ik hoop dat het me nu wel lukt om een reactie te plaatsen..... al 2x geprobeerd!)
  Theda

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust je reactie achter!