zaterdag 7 februari 2009

Eduard

Een paar dagen geleden, vlak voor het naar bed gaan mompelde mijn lief dat hij dacht dat Popette wel eens zou kunnen gaan bevallen in de (toen) komende 24 uur. We hebben haar naar een apart hokje gebracht en terwijl we dat deden, knapte haar waterblaas al (dit betekent eigenlaijk het begin van de bevalling). Precies op tijd dus! Ik ben maar lekker onder de wol gegaan, ik zou toch niet kunnen helpen. Mijn lief hield Popette in de gaten. Op een gegeven moment zag hij dat er nu toch wel een kalfje moest komen. Hij ging maar even voelen en ja hoor; twee kleine pootjes! Met een beetje hulp kwam er een klein meisjeskalfje. Voor de zekerheid werd er nog even goed gevoeld en......... neeeee........ ja toch! Nog een heel klein pootje! Popette had een tweeling gebaard! Allebei kerngezond dus mijn lief kon ook lekker slapen.

De volgende dag gingen we kijken; 1 kalfje lag wat apart en Popette was heel liefdevol het andere kalfje aan het likken. We dachten; mooi, dan doet ze straks die ander. Maar nee! Niets daarvan! Popette snapte er niets van; ze kon niet begrijpen dat beide kalfjes van haar waren!

Arme Eduard.......... Zijn zusje Elisabeth mocht fijn bij mama liggen maar het leek of mama zei: nee Eduard, ga jij maar naar je eigen mama.

We hebben het een dagje aangezien maar toen toch besloten hem bij Eekhoorn in het hok te doen; reuzegezellig voor Eekhoorn, al snapte hij er eerst ook niets van. Maar na een dag was hij wel blij met zijn nieuwe "broertje" (zie foto). Eduard groeit als kool, is al bijna even groot als Eekhoorn ook al is hij wel bijna 10 dagen jonger. En mama Popette is blij dat dat vreemde kalfje niet meer bij haar lieve kindje is.

Even puzzelen maar dan is toch iedereen blij en kan de boer gerust een hapje gaan eten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust je reactie achter!