zaterdag 14 maart 2009

Ligt ze er niet mannelijk bij?


Mieneke is man geworden! Nou ja, niet helemaal zo letterlijk natuurlijk maar ze blijkt of lijkt een mannetje te zijn. Tenminste; even onder haar poepgaatje zijn twee balzakjes te zien, het ziet er in ieder geval anders uit dan bij haar broertje Teigetje. Zijn achterkantje lijkt op de achterkantjes van de vrouuwtjespoezen die we thuis hadden. Hmmmmm Mieneke dus man en Teigetje vrouw........

We hebben ook nog nooit echt interesse gehad in het geslacht, twee nichtjes en een neefje hebben de namen bedacht voor de katten en als er dan een kat een vrouwennaam heeft en een kat een mannennaam, dan zijn het in het dagelijks woordgebruik een vrouwtje en een mannetje.

Maar moeten we nu opletten wat we zeggen? In ieder geval wordt het wel verwarrend! We hadden het over castreren, dat is nog wel te betalen ten opzichte van steriliseren, we moeten per slot oppassen dat Mieneke haar zusje niet bezwangerd..... euh, haar broertje..... euh, zijn zusje!!
Ach, wie ook welk geslacht heeft; Mieneke blijft Mieneke en Teigetje blijft Teigetje. En de discussies of de katten nu luie verwende beesten zijn die niets anders doen dan een beetje in de zon liggen of dat de katten gezellige beesten zijn die meehelpen de gemorste melk opruimen en mee gaan wandelen......... die discussies zullen hier op 'de ferme' wel blijven bestaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust je reactie achter!