dinsdag 10 maart 2009

Brand meester


Vandaag hebben we een avontuur gehad! Het begon heel onschuldig met de vraag van mijn lief of ik in de kamer die we als kantoor gebruiken een scheet had gelaten. Ik lachen: nee, hoor! Maar ik moest echt maar eens ruiken. In al mijn na-iviteit ben ik gaan ruiken en inderdaad: het rook of iemand een scheet had gelaten. Dus toen ik zei dat ik erin getrapt was, dat hij daar zelf een scheet had gelaten verwachtte ik een: '1 april!' antwoord. Maar nee. Hij begon zorgelijk te kijken, wat zou het dan zijn? Het stonk wel erg en leek zelfs een beetje op een brandlucht. Ineens viel het kwartje; de kachelpijp die beneden in de kelder de schoorsteen in gaat was niet roodgloeiend omdat hij de kachel zo hard had gestookt; het ding stond in brand! Snel naar boven waar een kijkluikje in de schoorsteen zit en inderdaad: brand, we hadden dus een schoorsteen brand. Heel even kort overleg, wat doen we? Toch maar snel de brandweer bellen!

Bij ons beste weten zit er een brandweer in het dorp maar het duurde wel lang......... 1 kopje koffie......... 2 kopjes koffie.......... Ha, daar zagen we ze! Met zwaailicht en sirenes op de doorgaande weg hard voorbij rijden............ Even later werden we gebeld; waar zitten jullie? Ze zaten bij de buurman dus uitgelegd dat ze +/- een kilometer terug richting dorp moesten en dan de eerste afslag links. En daar zagen we ze weer hard voorbij rijden met sirene en zwaailichten, de afslag volledig over het hoofd ziend!

Toen ze voor de tweede keer bij de buurman waren hebben we ze maar met de auto opgehaald en hierheen begeleid. Ik was allang blij dat er niets ernstigs was, stel je voor dat er grote brand was, dan was het huis nu wel plat!

Ondertussen was de echte brand in de schoorsteen wel gedoofd maar de boel was natuurlijk nog steeds stikheet en aan het gloeien. Er kwamen een paar hele jonge jomgens in een grote glimmende speelgoed auto het erf oprijden. Ik werd er wat melig van; het begon op een slapstick te lijken maar ze hebben heel serieus de brand geblust, ook al had 1 niet in de gaten dat we 2 schoorstenen hebben dus die begon van alles in de woonkamer te verschuiven om de kachel daar te gaan demonteren. Maar nadat we hem hadden verteld dat hij echt in de kelder moest zijn was daar de kachel snel ontmanteld. Daarna sprong mijn lief ineens weer in de auto, naar wat bleek om de ladderwagen bij de buurman op te pikken.

Al met al hebben de mannen goed werk geleverd. Voor ons ligt er nu natuurlijk nog een hoop werk te doen maar dat hoort erbij. Een ding is zeker; we gaan nu echt werk maken van het aanvragen van een officieel bordje dat mensen naar de boerderij wijst!

1 opmerking:

  1. Oei! Dat is even schrikken, nu ik dat lees!! Gelukkig viel het dus mee.... En een bordje met bewegwijzering voor jullie huis zal zeker handig zijn! Ook voor de gemoedsrust van o.a. je zusje ;-)
    Liefs, Theda

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust je reactie achter!