zaterdag 27 november 2010

Koning Winter

Gisteren is koning Winter gearriveerd. Zomaar, zonder aankondiging. Nou ja, een kleintje dan; afgelopen week was het buiten al niet te warm, maar binnen kon de kachel het huis nog wel tot bòven de 20 graden stoken. Vandaag is het pas tegen de avond warmer dan 17 graden geworden........ Alles al 2 dagen prachtig wit en het blijft maar sneeuwen!

Nu weet ik dat de winters hier verdomd lang, grijs, koud en nat kunnen zijn maar we zijn nu gewoon een beetje overdonderd door de snelheid van zijn komst.
Totaal onvoorbereid werkten we ons dus door de eerste dagen heen; oja we moeten alle kieren en gaten in huis weer dichten, oja we moeten de waterslang 's nachts opruimen, oja we moeten mutsen sjaals en handschoenen aan, oja we moeten de zwakkere kalfjes wat extra beschutting geven, oja we moeten er 's nachts weer uit om de kachel bij te stoken, oja we moeten de laatste club koeien ook gauw naar binnen halen.
En dan komen 'oja, zaterdag waren er grote kortingen bij de Gamm Vert en kan ik dan dus goed werkschoenen kopen' en het 'oja ik moet nog even naar de supermarkt' wel echt op de laatste plaats.
Bij mij dan want mijn allerliefste lief had er wel aan gedacht! Dus wij glibberden naar de auto om er op de openbare weg achter te komen dat de gemeente òòk verrast was door de snelheid van koning Winter; er was amper gestrooid! Via mogelijkheid 1 lukte het niet om zonder gevaar het dorp in te rijden, via mogelijkheid 2 en 3 ook niet. Het dorp ligt namelijk in een dal en je moet vrij steil naar beneden. Nadat we tot 2X toe bijna niet konden keren en 1X stapvoets rijdend tòch de bocht uit waren gevlogen was voor mij de koek op, we moesten die korting maar laten voor wat het was en die dingen van de supermarkt waren ook niet echt noodzakelijk.
Haha, en toen bleek de geheime agenda: we moesten ècht naar het dorp want de benzine voor de motorzaag was op en zonder motorzaag kan je geen hout zagen en zonder gezaagd hout kan je de kachel niet laten branden.........
Dus wij zijn gezellig gaan shoppen met de tractor en ik heb heerlijk warme voeten in mijn nieuwe schoenen!

2 opmerkingen:

  1. Murphy's law... maar toch fijn dat je trekker startte..
    Bij ons nog geen witte laag, wel koud maar afin, onze meiden kunnen niet wachten tot er wit op zit. Wellicht morgen en hopelijk overmorgen want dan gaat de schoolbus niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgens mij ben jij in stijl naar de winkel gereden, geweldig ding zo'n traktor!
    Mooie foto trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust je reactie achter!