woensdag 10 november 2010

Een drama


Een drama! Nou ja, zo voelde het vanmiddag toen we ontdekten dat onze club van 25 pinken het nieuwe gras hadden verwoest. De drie hectare waar we zo druk mee zijn geweest: het oude pluizige halfdode gras helemaal doden, dan alles omploegen, egaliseren, gras zaaien, aandrukken, mollen bestrijden,.......... ik wil niet weten hoeveel uren we er bezig zijn geweest en wat er nu is: een grote modderbende........

Wat een ellende. Voor ons maar waarschijnlijk ook voor de pinken want wat zullen ze in paniek zijn geweest dat ze dwars door de afrasteren heen moesten rennen. We denken wel te weten wat er is gebeurt: het jaagseizoen is weer begonnen en direct aan hun weiland grenst het bos waarin gejaagd word. We weten dat het "normaal" is als de jagers over andermans (dus ook onze) weilanden lopen en we weten ook dat onze beesten wel van ons houden maar niet zo van vreemden.

Dus we denken dat één en één drie is: de beesten zijn door lawaai en/of jagers in paniek geraakt en gevlucht.

Nou is dat op zich niet zo erg als het dròòg was, maar nu na drie dagen regen heeft elke koeienstap een krater als gevolg en elk renspelletje een veldslag: alles modder en geen egaal stukje te herkennen op het hele weiland! Oh oh oh oh......... en we kunnen niets.

Ja toch wel: Afwachten tot de grond droog genoeg is om weer opnieuw te egaliseren en wachten tot het voorjaar om te zien hoeveel jonge grassprieten dit drama hebben overleefd. En vooral in de tussentijd niet te veel naar links kijken als we naar het dorp rijden..........

1 opmerking:

  1. Oooh wat bálen zeg, van dat gras...Domme puberkoeien ook...Hopelijk valt de schade in het voorjaar mee en kun je misschien wat bijzaaien.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust je reactie achter!