zaterdag 26 november 2011

Een rommeltje? Mode!


Mensen die goed bekend zijn met Nederlandse boerderijen vinden het bij ons nogal een rommeltje. Dat mogen ze best vinden maar wij zeggen dan: 'Dat is de mode in Frankrijk!' En voor Franse begrippen is het bij ons best opgeruimd trouwens.
Maar nu hadden wij in de nieuwe stal nog wat strobalen staan, terwijl daar 's nachts ook een club koeien met kalfjes slaapt. En dàt is wel slordig vinden wij.
Nou ja; vonden wij want sinds we ontdekt hebben dat deze strobalen een kleine speeltuin bleek te zijn, laten we ze lekker staan: de koeien kunnen zich er fijn aan schurken, de kalfjes klimmen erop, erover, spelen er verstoppertje, eten ervan, liggen er tegenaan en schuilen erachter als die grote koeien weer eens moeten vechten met nieuwkomers.
Volgend jaar is het vast mode om her en der losse strobalen te laten staan!

4 opmerkingen:

 1. Ach, dat gun je toch iedere koe : ))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ging iedereen maar zo met z'n vee om. Dat zou nou wel eens 'mode' mogen worden. En dan één die gewoon veranderd in een 'norm'. Ofwel vrij vertaald van frans naar nederlands: De 'manier' van 'normale' omgang van mens met dier. Ik wil ook wel even in jullie stal willen spelen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oooh wat lekker gezellig bedoel je , haha, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @MN; dat gebeurd vaker hoor! Ik heb een vriendin die is regulier melkveehouder (C.! Ja jij!) en die heeft ook een kalverspeeltuin. En haar koeien hoeven zich niet te schurken aan een armetierige strobaal maar hebben een echte koeborstel! Waar ik ontzettend jaloers op ben maar geen geld voor heb. Vooral niet als je weet dat onze koeien altijd denken dat ze bij een sloopbedrijf werken.....

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust je reactie achter!