zondag 14 juni 2009

Rust in de tent?

De afgelopen weken stonden helemaal in het teken van de gras opbrengst. We hebben uren op de trekker gezeten. Wat helemaal niet erg is want je zit vrij hoog en hebt dus een geweldig uitzicht! En ook het rijden, schudden en harken zelf is een leuke klus. Maar, nu was het grootste gedeelte binnen en er kwam regen dus we hadden even rust. Tijd om een fijne wandeling in de omgeving te maken!

En dat is fijn want ondanks dat ik hier woon, is of blijft het buitenland en dus heb ik na 20 minuutjes in de auto al echt een vakantiegevoel. Wat is het hier toch mooi!

We zitten hier in een streek waar veel boeren zitten, het is dan ook leuk om daar met een boer doorheen te wandelen, overal is wel wat over te vertellen. Vooral over het ruige gebied met schrale gronden en kleine percelen ('hoe doet die boer dat? Hij kan hier amper met een trekker in!' , 'Ojee, deze boer heeft gemaaid maar is overvallen door de regen, hij wist toch dat het zou gaan regenen?' , 'Wat heeft deze boer zijn weiland slecht onderhouden maar hij heeft wel hele mooie koeien' etc etc etc) Er zijn toch veel cultuurverschillen tussen een jonge boer uit Nederland die hier zijn bedrijf nog moet opbouwen en een traditionele boer die hier op zijn boerderij geboren en getogen is en die financieel en uit traditie gezien heel kleinschalig en extensief kan boeren.

Maar op een gegeven moment werden we allebei stil..... We liepen langs een kleine boerderij waar de tijd leek stil te hebben gestaan: een paar koeien in het weitje, een heel klein oud trekkertje, een mesthoop die duidelijk met de hand was opgeworpen, verschillende kipjes en ganzen op het erf, allemaal potten met geraniums en ander fleurige bloemen en een pracht van een moestuin. In de deuropening stond een heel oud boertje geleund..........

Dat is toch een plaatje uit een droom? Uit mijn droom in ieder geval wel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust je reactie achter!