maandag 1 juni 2009

Lief klein Egeltje......

Het gaat niet zo goed met Egeltje. De eerste dagen was het een erg lief en hongerig kalfje en nu is hij nog steeds heel lief maar hij drinkt niet! Een paar dagen geleden begon het; hij lag lusteloos te soezen en wilde geen melk. Eerst dachten we dat hij die ochtend gewoon te veel had gedronken; hij was ook zo gulzig! Maar toen we het een dagje hadden aangezien en hij ook nog koorts bleek te hebben, heeft hij toch maar in overleg met de vee-arts wat 'kalfjesparacetamol' gekregen en een klein beetje antibioticum.

Het probleem is dat je er niet goed achter kan komen wat er mis is, maar als een pasgeboren kalfje geen trek in melk heeft, het natuurlijk heel snel echt bergafwaarts kan gaan. Gelukkig knapte hij snel op en had weer zin in melk. Zijn moeder was er ook blij mee want ondanks dat haar uiers zo gevoelig zijn dat ze al begint te schoppen als je er alleen maar over aait (laat staan wat er gebeurt als er een kalfje aan komt te sabbelen) en Egel dus poedermelk krijgt, is ze wel beschermend en zorgzaam. Ik was heel blij toen hij gisteren ochtend al weer 2 liter melk kon drinken!

Maar wat gebeurde er toen? Hij ging gelijk weer liggen en was hangerig. Pas deze ochtend dronk hij weer met hetzelfde gedrag als resultaat......... Gelukkig wordt hij goed beschermt door zijn mama en vriend Eduard maar toch hoop ik dat wat er ook met hem aan de hand is, hij snel weer beter wordt!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust je reactie achter!