zondag 14 juni 2009

Moeilijke melk

Ja, ze hadden het erg gezellig met elkaar: Egel met zijn semi-broer Earik. Waar Earik lag, lag Egel en als Earik om melk stond te bleren, hoorde je Egel ook heel zachtjes 'mwoeh mwoeh' roepen. Maar die melk gaf ook het probleem! We hebben wel twee emmers maar eigenlijk maar 1 goede speen. De anderen doen het ook wel maar als je een koppig kalfje bent of je bent een kalfje met een scheef tongetje, dan is er echt maar 1 speen fijn! Dus het was een paar dagen proberen: of Earik de fijne speen en de arme Egel verslikte zich steeds of kreeg amper melk binnen, of Egel de fijne speen waar Earik zo driftig om werd dat hij zo hard tegen de emmer stootte dat er steeds wel een liter over de rand vloog (over mij!) en uiteindelijk de emmer stuk gemaakt was..........
Er moest dus iets gebeuren, maar wat?
In ieder geval Earik moest leren om zo uit een emmer te drinken. De meeste kalfjes doen dat vanzelf wel maar Earik niet. Vandaar dat hij ook nog steeds melk krijgt, hij zou anders uitdrogen.
En hoe leer je een kalf uit de emmer te drinken? Nou, gewoon je vinger in zijn bekje en als hij daar op begint te sabbelen alsof het een speen is, dan vinger met de kop van het kalfje naar beneden tot hij, met dat hij aan je vinger sabbelt, ook melk mee omhoog slurpt. Dat klinkt al niet echt gewoon he? Nee, dat bleek het met Earik in ieder geval ook niet te zijn! Het kereltje weigerde eerst zijn kop in de emmer te steken dus op een gegeven moment hield ik Earik in een soort houdgreep tegen de muur gedrukt terwijl mijn lief de emmer tussen zijn knieen hield, met 1 vinger in Earik's bek en met de andere hand zijn kop omlaag duwend. Als ik me niet zo moest concntreren op het vasthouden van het kalfje zou ik echt heel hard moeten hebben lachen!
Maar gelukkig leerde Earik snel en na twee keer hardhandig helpen kon hij de derde keer helemaal zelfstandig melk drinken!
En Egel dan? Denk je nu vast. Ja, Egel hebben we direct ook maar uit een emmer leren drinken maar met zo'n melkmonster naast hem kan hij dat natuurlijk nooit rustig doen. Dus het ritueel was als volgt: Egel in het lege buurhok, dan Earik melk, dan Egel melk, ondertussen stonden Eduard en Eekhoorn te zeuren om aardappels en gras dus maar snel de rest voeren, ondertussen had Egel een heerlijke 'after dinner dip' en had op het moment dat ik hem terug bij Earik wilde zetten, helemaal geen zin want hij lag zo lekker.....!
Uiteindelijk zijn de twee makkers dus maar buren geworden................................

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust je reactie achter!