vrijdag 3 december 2010

Arme kippen......


Je zal maar kip zijn hier op de boerderij....... Dan heb je het zwaar: Er is overal wel wat lekkers te vinden maar je bent je leven nooit zeker.

Neem nou die aantrekkelijke bak onder het woonkamerraam; daar zitten de heerlijkste snoepjes in (de mensen schijnen het 'hondebrokken' te noemen, rare naam). Maar ja, ben je daar net lekker van aan het snoepen, komt er een monster aangerend dat blaft en met zijn staart zwaait. Wègwezen dus dan!

En die hoek achterin met dat gaas eromheen. Daar zit een deur in en die deur heeft tijden open gestaan. Nou, als rechtgeaarde kip ga je dan op onderzoek uit en ja hoor: Superlekkere planten! (schijnt 'bloemkool' te heten..... Daar kan je wel iets mee). Maar nadat we nog maar 1 van die planten hadden verorberd ging bàf de deur dicht. Stel je voor dat een van ons achter was gebleven...... Brrrrr wat een nachtmerrie!

Maar de laatste tijd word het helemaal een zooitje. Heb je je daar al de hele zomer elke dag een ei gelegd in de gereedschapskist, komen die gekken je ovale schat ineens niet meer halen! Jij blijft nog stug zitten, wel tot 8 uur 's avonds om het kado wat op temperatuur te houden, maar nee hoor: volgende ochtend mag je je ei kwijt bovenop een bevroren, uit elkaar gebarsten omelet-in-wording! En de mensen maar verontschuldigend roepen dat ze het zo druk hadden met alle nieuwe kalfjes. Ammehoela, alsof wij het niet druk hebben!

Maar de collegakip heeft het helemaal te erg; De hele zomer kan ze ongestoord haar eitjes kwijt achter de plank die het eerste hok beschutting geeft, staan er ineens monsters in dat hok! Ja en je bent toch gewend geraakt aan je eigen plekje hè, dus zomaar ergens anders heen is ook weer zo wat.

En nu valt dat grote monster nog wel mee; die staat van een afstandje naar het werk te kijken. (Niet dat je daardoor rustiger je ei kan droppen, maar ach, het is te overzien) Nee, dan dat kleine monster: dat moet persé dichtbij komen snuffelen en als je dan beleefd 'goedemorgen' tokkelt, springt het beest een meter de lucht in!

Pffffff, nee het leven van een kip hier op de boerderij is niet makkelijk!

Het enige geluk aan al die monsters binnen is toch wel dat er voor elk hok voer ligt, dus van de honger zullen wij niet omkomen!

1 opmerking:

  1. Kippen zijn leuke beesten, maar hebben jullie wel een haan erbij??
    Hier geen kippen en geen haan,maar wel een hond en een heleboel poezen, ook gezellig.
    Groetjes, Agnita.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust je reactie achter!