maandag 7 juni 2010

Feestje, geen feestje, feestje, geen feestje, toch een feestje

Dit weekend wisselde het elkaar in sneltreinvaart op:

Feestje:
- Het is mooi weer om te maaien
- We hebben een pers-wikkelcombinatie die we redelijk vertrouwen
- We hebben een Maaike en een stagiaire die trekker kunnen rijden, en we hebben twee trekkers, twee schudders en twee harken dus we kunnen lekker veel maaien!

Geen feestje:
- We hebben een stagiaire die zo weinig spieren heeft dat, als ze een uurtje op de trekker zit, er huilend af stapt omdat haar wervelkolom zo heen en weer schud
- Deze stagiaire denkt dat ze de dag erna wel kan rijden, met andere woorden: wij gaan ons niet in bochten wringen om een vervanger voor haar te zoeken. Na 1,5 uur blijkt dat ze het toch niet aan kan
- Maaike moet dus voor twee rijden omdat de boer het gemaaide gras moet persen en wikkelen. (hij was sowieso wel tot middernacht bezig, daar wilde ik hem niet nog wat werk bij leveren)

Feestje:
- De stagiaire is het weekend niet hier gebleven maar hoepelde zaterdagochtend op.
- De vee-artsen gaven een feestje omdat ze in een nieuw gebouw zitten. Erg leuk, erg gezellig, erg veel wijn, erg veel vlees op de barbeque (klein minpuntje: wij hadden niet gedacht dat het zo leuk zou zijn en we moesten nog 9 hectare harken en persen..... het bleef dus bij 1 biertje voor ons)

Geen feestje:
- Zaterdagavond om 21.00 toen er nog 3 hectare geperst moest worden brak er zomaar een arm van de machine af! Gelukkig konden we nog wel persen maar niet meer het plastic erom heen wikkelen.
- Voor zondag werd onweer voorspeld

Toch een feestje:
- De loonwerker kon zondagochtend ochtend om 11 uur de laatste 20 balen wikkelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust je reactie achter!