zaterdag 28 mei 2011

De gelukkige huisvrouw


Toen ik 1,5 jaar geleden binnen een week een nieuwe kookplaat kreeg (van het lief) èn een naaimachine (van mijn vader) grapte mijn moeder dat ik nu toch wel een hele goede huisvrouw zou worden!

Oké, dat 'goede' is niet gelukt maar toch vind ik het huisvrouwen bestaan op een boerderij niet verkeerd hoor, vooral niet met een boer die vol liefde en tederheid de moestuin en "het gazon" bijhoudt........

Deze week was mijn lief druk met de stagiair en samen waren ze druk met de grasoogst. Als goed huisvrouw was ik op de achtergrond aanwezig om bij te springen waar nodig, bijvoorbeeld de zwakke plekken van de stagiair opvullen. Waar hij heel erg goed is in úren achtereen met grote snelheid hobbeldebobbel grote weilanden te harken, zijn de moeilijke hoeken niet zijn strekste kant dus daar mocht ik rustig wat puzzelen.

Maar verder heb ik me vooral met veel plezier bezig gehouden met onze drankvoorraad: citroenmelisse-siroop en citroenmelisse-likeur (beiden een experiment), vlierbloesemsiroop, aardbeiensiroop en aardbeienlikeur.

En toen mij gevraagd werd te helpen met het ophalen van de gewikkelde ronde balen met gras, leverde dat het dus volgende plaatje op:

In colonne reden we naar het weiland; mijn lief voorop met de grote trekker en de grote kar, daarachter ik met de kleine trekker en de kleine kar en daarachter de stagiair met de Merlo-verreiker om de balen te kunnen pakken.

Op het weiland sprong mijn lief op de Merlo om te laden, ging da stagiair met plaktape de balen langs om de vogelpikgaatjes te dichten en rende ik met mijn plastic zakje de hagen in op bloesems te plukken, want tsja, helpen is leuk maar huisvrouw zijn ook!

3 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je zoveel verschillende siropen maakt!
  Bij de foto van de moestuin moest ik even nadenken uit welke hoek die gemaakt was. Wat een grote moestuin toch, he? Groeien de gewassen goed op "ons" bemeste stuk?
  Liefs, Theda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Un petit coucou de Charente !

  J'espère que tout va bien pour vous Maaïke .

  Ici nous attendons toujours la pluie , les foins sont terminés , il manque un peu plus de la moitié par rapport aux années passées ...

  A bientôt de te relire sur le forum
  bises à toi

  Tine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heeft het tóch nog geholpen, mijn gedichtje in jouw poeziealbum! Hahaha!

  Michelle

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust je reactie achter!