zaterdag 9 april 2011

Er staat een paard in de gang.....


Carnaval is dit jaar heel stilletjes aan ons huisje voorbijgegaan; met de koptelefoon op achter internet gekluistert namelijk. En tòch hebben we een paard in de gang!

Vorige week werden we opgebeld; een kennis van de buren zocht dringend een stuk wei voor haar paard, of wij niet iets verhuurden. Nou nee, maar tegen een kleine vergoeding mag het paard best tussen onze koeien hoor. Zo gezegd zo gedaan, het zou een heel lief, mak en tam paard zijn. Alleen wilde het paard ten eerste al niet het karretje uit dus ik vroeg me toen af hoe lief en mak en tam het zou zijn. Maar we werden gerustgesteld; we konden zò het halster om doen of ook gewoon zo een touw om de nek en dan zou het paard wel meelopen. Dit voor het geval wij de koeien ergens heen wilden en het paard in het weiland achter het huis zou moeten blijven.

Na een kleine twee dagen het paard uit de boom kijken werd die gekke hoge magere koe geaccepteerd in de club en het paard vond het ook steeds gezelliger worden. Zò gezellig dat hij persé mee de stal in wilde toen wij de koeien voor een paar uurtjes naar binnen moesten doen omdat de veearts kwam. Heel lief en mak en tam volgede hij de club koeien en heel lief en mak en tam was hij met geen 10 paarden de stal uit te krijgen! Touw om de nek ging best, twee passen lopen ook maar de passen die volgden moesten en zouden richting toegangshek zijn!

De veearts keek gek op toen hij een nieuw ras koe bij ons zag staan!

2 opmerkingen:

Laat gerust je reactie achter!