donderdag 12 november 2009

Vrolijker


Eergisteren was het hopelijk de laatste dag van een periode met vies, grijs, nat, druilerig, koud herfstweer.

De koeien in de weilanden stonden al dagen te loeien en te klagen en ik werd er ook behoorlijk chagerijnig van. Zelf in de stal had het vieze weer zijn invloed: Om bijna niets werden er hoorns in flanken geprikt, koeien werden bij het voerhek weggejaagd om 1 miniscuul aardappeltje en sommige koeien sloten zich van lieverlee maar aan bij het klaagkoor van buiten. Het leek wel of alleen mijn lief zich niet liet be-invloeden, hij was de enige die vrolijk als altijd rond bleef huppelen (ja, zelfs hondje was suf en dullig!)

Maar wat moet je dan ook met dat weer? De administratie was bijgewerkt, het huis gepoetst, de k.i. rietjes geordend en geteld,......... Gelukkig bracht de post de nieuwe paspoorten van de laatst geboren kalfjes!

Dus ik kon fijn een middag "knippen en plakken": De paspoorten losscheuren van elkaar, de groene sticker erop plakken en alles op volgorde in de paspoortenmap. En snel kijken hoe de nieuwe kalfjes nu echt heten want doordat er ineens zoveel geboren waren, was ik het overzicht wel kwijt.

Jongens, bij deze mijn oprechte excuses aan iedereen die zo fijn mee heeft gedacht om namen die met een 'E' beginnen te verzinnen! Hele lijsten zijn er aangelegd, de mooiste namen zijn bedacht maar wat doet mijn lief bij het aanmelden van de kalfjes : in het grote systeem"? Vergeten dat die lijsten er zijn!

Kijk, sommige namen zijn heel leuk geworden: Elemente of Elodie bijvoorbeeld. Je kan zelfs zien wanneer mijn lief melig werd van het namen verzinnen: Er loopt hier nu ook een Elmex rond! En Ertje, ja Ertje moest ook wel Ertje worden genoemd: onze Vlaamse vee-arts heet Bert en hij heeft dit kalfje ter wereld geholpen. niets mis mee.

Maar lieve help, wat moet ik met een kalfje dat Examen heet? Of Euro???

Nee, ik weet het wel, de volgende keer vraag ik heel onnozel of hij mij eens wil laten zien hoe dat aanmelden nou precies gaat. Zo hou ik mooi een oogje in het zeil bij het invoeren van de namen!!

2 opmerkingen:

  1. Hahaha..... dus als ik het goed begrijp heeft jouw lief (zal geen namen noemen ;-) ) de namen Euro en Examen (die namen noem ik dus wel) bedacht?? Wat ontzettend origineel van hem!! Kan hij toevallig ook goed dichten?
    Liefs, T

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja dat kan hij ook! In ieder geval rijmt het.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust je reactie achter!