zondag 2 oktober 2011

Boer de bouwer


Gisteren hebben we een wereldreis naar Autun gemaakt omdat daar bij de Mr. Bricolage een keukenwerkblad in de aanbieding was. Tijdens de 40 minuten durende terugrit met 1,5 meter blad uit de auto stekend, terwijl ik met mijn knieen naast mijn oren klem zat tussen het handschoenenvak en de 1,5 meter blad die wel binnen de auto paste, had ik niet kunnen bedenken hoe vlug het ding zijn plaatsje zou krijgen!

Maar vandaag was het rustig op de boerderij dus het oude aanrechtblad kon leeggemaakt worden.

Terwijl boer de bouwer zich mentaal voorbereidde zou ik even in de nieuwe stal kijken hoe het daar was. Niets aan de hand daarzo hoor; de dames lagen loom te herkauwen en vonden het amper de moeite om naar me te kijken. Behalve Equinox. Je zou kunnen zeggen dat ze me nogal verwilderd aankeek. ** Alarm**!!

Ja hoor; de waterblaas was al buiten.

Gauw naar binnen; oude blad opmeten, nieuw blad meten, streepjes zetten, zagen, Equinox bekijken (1 pootje zichtbaar), weer naar binnen, erachter komen dat het blad niet past, weer meten, streepjes zetten, zagen, Equinox bekijken (2 pootjes zichtbaar), weer naar binnnen, zien dat de keuken niet haaks is dus dat we linksvoor bijna een centimeter missen en rechtsachter dus ook, balen, fornuis weer op zijn plek, water koken, courgette bakken, pasta in het water, Equinox bekijken, niets te zien, andere koeien naar het voerhek lokken, volgend blik op Equinox laat zien dat het kalf geboren is.......

Boer de bouwer ontfermt zich over het naveltje en boerin de chefkok was blij dat ze het vuur uit had gezet, met zo'n blad half-af kan je je geen overkook partijen veroorloven.

Ik ben benieuwd wanneer ik de pannen wel mag laten overkoken want klussen op de boerderij blijft op deze manier spannend en verassend!

3 opmerkingen:

  1. Een man dichtbij huis is soms wel gemakkelijk, maar je kunt er ook weer niet altijd op bouwen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Maaike,
    via de blog van Age en Evelijn ben ik op jouw blog terecht gekomen. Wat ontzettend leuk om te lezen!
    Groeten Elbrich

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust je reactie achter!