donderdag 14 juli 2011

Nationale feestdag

Vandaag was het 14 juillet, een nationale Franse feestdag. In de kleinere kernen (lees: ons dorp) wordt het traditionele vuurwerk altijd de 13e gehouden, zodat de dorpsbewoners op de 14e van echt groot vuurwerk elders kunnen genieten en de mensen die niet naar een grote stad willen of kunnen gaan, hier toch hun portie vermaak hebben gehad.

Maar de 14e heeft iedereen vrij, dat is dan wel weer overal gelijk!

Met deze feestdag in het achterhoofd hadden zowel mijn lief als ik een feestelijk dagprogramma bedacht. Het mijne bestond uit: spiegel en douche ophangen. Het programma van mijn lief bestond uit: hagen snoeien. Gelukkig hebben we beide programma's kunnen afwerken.

Hondje heeft zijn feestelijk dagprogramma ook afgewerkt, namelijk: luid blaffend achter oude sporen aanrennen. En dat was tegelijkertijd voor mij het feestelijk vermaak op de momenten dat ik even moest wachten tot er weer een dikke tak omgezaagd was:
Door al het gewerk, werden sommige dieren onrustig dus her en der zak ik een muis of een haas wegschieten. Hondje had, als echte jaaghond, niets in de gaten tot het moment dat muis/haas al lang en breed twee weilanden verderop was. Op dat moment rook hondje hun oude spoor waardoor hij luidblaffend rondjes begon te rennen en willekeurig een kant op stoof, achter zijn "vangst" aan.

Kortom: zowel wij als hondje als het kleine wild hier, hebben een feestelijke dag gehad! (de bomen en struiken helaas wat minder... Maar het dorp heeft zijn nieuwe roddel wel weer gekregen: 'heb je al gehoord dat die Hollandse boer ein-de-lijk die haag daar heeft bijgesnoeid?')

2 opmerkingen:

  1. De haag is met liefde behaagd. Met zo'n mooi weer is hij het bekijken weerd en ook de korte rokjes komen er nu weer langs zonder kleerscheuren!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha ha, asociale Hollanders, heerlijk! Krijg bij het lezen over quartorze juillet meteen heimwee naar de vakanties vroeger.... hoewel ik het vuurwerk (in Avignon) verschrikkelijk vond!!
    En ik hoop voor jullie dat er snel wat regen komt! Zal de buien hier het zuiden opsturen, ok?

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust je reactie achter!