zaterdag 4 september 2010

Soms heb je alles tegelijk


Arme vee-arts...... Of nee beter: arme koe......... of misschien: arm kalfje.....?????

Achter het huis lopen een tiental hoogdrachtige dames die we goed in de gaten houden. Dus toen ik een creatieve uitspatting had en dacht: laat ik eens kijken of ik mooie foto's van de koeien kan maken (voor het gemak vergetend dat ik dat al heel vaak heb geprobeerd en er altijd juist eentje met de oren flappert als ik afdruk waardoor mijn gedroomde serie foto's een droom zal blijven) leek het logisch om dat achter het huis te doen zodat ik twee vliegen in een klap zou slaan: mooie foto's en even de dames gecontroleerd.

Nou ik was nog niet in het weiland of ik zag het al: 1 kalfje vond het mooi geweest daarbinnen en wilde wel naar buiten.

Nu wisten we bij deze koe dat de kans op een keizersnede aanwezig was dus huppetee mijn liefje van de tractor gebeld en het afkalfhok schoon ingestrooid. Wij alles mooi voorbereid en de koe werkte prachtig mee dus na heel korte tijd konden we de vee-arts bellen.

En toen begonn het: de vee-arts die kwam is ons aller doctor J; een chagrijn eerste klas, hufterig en horkerig als het maar kan, maar heeeeel erg kundig (en als er een biertje of een wijntje in zit is hij heus wel eens aardig). Het kalf bleek behoorlijk groot te zijn dus moest het met een keizersnede ter wereld komen. En op het moment dat dokter J het eerste verdovingsspuitje zette besloot de koe dat ze al dat gedoe helemaal niet zo leuk vond. En haar persweeen deden ook best zeer Dus koetjelief stond wat ongemakkelijk op haar poten te wiebelen, wat te kreunen en wilde af en toe gaan liggen. En dat moest ze juist niet doen!!

Terwijl wij lieve woordjes spraken en over haar kop en staart kroelden, werd de veearts steeds chagerijniger: hij vond dat we de koe een neusklem in moesten doen. Nu is zo'n neusklem echt iets voor uiterste nood: hij doet behoorlijk zeer als de koe beweegt dus het idee is dat de koe dat bewegen wel zal laten.

Nou meneer de veearts: dat was ons idee niet en wij hebben genoeg vertrouwen in jouw kunde dat wij dit 'martelapparaat' niet gaan gebruiken! De koe kon geen kant op, kon alleen maar af en toe een poot optillen (waardoor wel haar hele lijf bewoog, dat moet ik toegeven)

Arme veearts; vloekend en tierend dat hij hier nooooooit meer wilde komen (heeft hij vaker gezegd) en mopperend dat hij zo toch niet kon werken (toevallig weten wij dat de voorzieningen voor keizersnedes bij sommige collega's een stuk beroerder zijn) heeft hij een mooi en gezond kalf ter wereld gezet.......

Arme koe; terwijl de zwangerschapshormonen door je lijf gieren moet je het gemopper van dokter J aanhoren......

Arm kalfje; ben je net ter wereld en heb je bedacht dat je best wel graag een slokje melk zou willen hebben (beeeh beeeh beeeh) moet je wachten omdat het hechten zo lang duurt........

Maar gelukkig is de arts echt heel kundig en heeft hij zijn werk weer eens voortreffelijk gedaan waardoor ik nu mag zeggen:

Arme Maaike; omdat dokter J zo chagerijnig was en mijn liefje zich daar niets van aantrok (en de koe evenmin) zag hij geen andere oplossing dan mij maar gewoon te negeren. Ach ja, je moet ergens heen met je frustraties dat snap ik ook wel......

Arme boer; die mag nu een paar uur later dan gepland het gemaaide gras gaan persen en zal dus ng wel tot erg laat bezig zijn.........
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust je reactie achter!