zondag 26 september 2010

Boerenverdriet


Vorige week was er een uitzending op de Nederlandse televisie met de pakkende naam: Boerenverdriet. Deze uitzending ging uiteraard over de crisis die zich momenteel in de landbouw voltrekt. Ikzelf vond het een eerlijke uitzending, maar daar kunnen de meningen over verschillen. Wel heb ik een keline aanvulling op het begrip boerenverdriet:

Hier thuis hebben we namelijk af en toe ook last van boerenverdriet. Natuurlijk verdriet over een koe die gestorven was tijdens de geboorte van haar kalf (Met het kalf gaat het prima trouwens: groeit als kool en maakt heel erg veel lawaai als hij vind dat het tijd voor zijn melkje is) Maar vooral veel boerenverdriet over de Tokkies: onze kippen.

Eerder had ik al geschreven over het zielige kipje dat steun zocht bij goedzak Euclides en de heerlijke kippesoep, oh nee: hanensoep, van de aggressieve seksmaniakken. Nu hadden de overige 6 kippen ook min of meer rust; de enige haan die hier nog rondloopt is absoluut geen macho en heeft blijkbaar weinig behoefte aan nageslacht. Maar hierdoor konden de kippen ontdekken dat het zielige kipje wat extra aandacht kreeg van ons. Al snel aten zij het geheime bakje met kippevoer leeg en jaagden het zielige kipje weg.

Het zielige kipje zocht heil bij andere goedzakken: Rosie, Aphrodite, Blanche, Stephanie en Unique. En echt: dat zijn lieve, goede koeien.

Maar niet als ze net een kalfje hebben gekregen, dan beschermen ze vurig en fel hun kleine lieveling tegen allerhande indringers! Het maakt hun niet uit wie die indringers zijn, er wordt soms echt aangevallen. Nu is een indringer (hondje) te snel voor ze en de andere indringer (boer) te slim maar de laatste indringer (het zielige kipje) was dat beide niet...........

Nog meer kippesoep dus maar vooral veel boerenverdriet!

Nog maar nauwelijks bekomen van dit verdriet kwam mijn moeder met een auto vol plantjes die zij en haar vriendinnen uit hun tuinen hadden geschept, speciaal om mijn tuin op te fleuren. Vol liefde zijn deze plantjes in onze 'tuin' geplant en zonder enige schroom scharrelden de kippen de plantjes weer los!
Om nog meer boerenverdriet te voorkomen hebben we de tuin beschermd tegen kippen, katten, hondjes en ander gespuis dat vergeet voorzichtig met de nieuwe plantjes te zijn!
Niet echt fleurig maar wel doeltreffend.
U ziet en leest: boerenverdriet gaat niet alleen maar over de lage melk- en vlees prijzen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust je reactie achter!