zaterdag 24 oktober 2009

De nieuwe stal

De afgelopen twee weken hadden we weer een stagiair in huis. Dat kwam mooi uit want de nieuwe stal moest nu eindelijk een afkomen, dus wat extra handen konden we goed gebruiken!
Vandaag is ze weer vertrokken en wat er gebeurd is? De nieuwe stal is in ieder geval nog niet af!

Het meisje heeft wel veel meegemaakt in ieder geval: In haar eerste week was het duidelijk geworden dat wij als twee universitair geschoolden 1 ding over het hoofd hadden gezien: de praktijk......... Voor de stal hadden we de maten gemeten voor de prefab muurtjes, we hebben zelfs pythagoras en de cosinuregel gebruikt om de optimale lengte te bepalen maar bedenken dat ze in de fabriek foutjes kunnen maken en dat als een muurtje 1 centimeter te lang is niet meer past, nee dat hadden we voor het gemak over het hoofd gezien. Met andere woorden: de eerste week heeft ze kunnen toekijken hoe mijn lief met hamer en beitel zijn frustraties kon botvieren op die muurtjes (ook 3 mm. te lang paste namelijk niet....)

Maar goed: daarna zouden we alleen nog maar de grond hoeven egaliseren voor het storten van het beton. Mijn lief en de stagiair al aan het werk, Maaike zou na wat huishoudelijk gebeuren helpen. Nog even bij die koe met de dikke uier kijken; oh help! Die werd blauw!
Einde van een middag stal want de vee-arts was wel een tijdje bezig met bekijken en medicatie voorschrijven en toedienen.

De volgende dag nieuwe poging. Zelfde idee, maar ik ging toch nog maar eerst even bij die drachtige koe kijken: oh help! Ze was al bezig met bevallen!
Einde van een middag stal want het was een koe voor een keizersnede dus dat duurde wel even.

Weer een dag later: ik hoef niet meer te typen; hetzelfde verhaal. En de laatste dag van de stagiair werd zowaar een treurige: de koe met de blauwe uier had een dood kalfje............

Dus de stand van zaken tot nu toe: een stal die niet gebruiksklaar is, een hoop emoties en drukte verder, weer een leeg huis (en dus maar 4 handen) en we gaan met goede moed verder!

Wordt vervolgd.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust je reactie achter!