vrijdag 3 juli 2009

Komt een blondje bij de dokter.....

Afgelopen woensdag kwam ik erachter dat een teek zich tegoed deed aan mij. Een dikke rode vlek met zo ieniemini beestje. Toch met lichte paniek heb ik (heel dapper vond ik zelf) met zo'n speciale pincet het beestje verwijderd.

Snel op internet naar informatie gezocht maar het ringetje dat ik had zag er heel anders uit dan wat ik daar op foto's zag. Zal zo'n vaart dus wel niet lopen dacht ik manmoedig. Maar gisteren begon het toch te kriebelen..... wat als....???

In Nederland twijfel je dan geen moment: je belt de dokter en maakt een afspraak.
Hier gaat dat anders want de dokter doet niet aan afspraken. Geen optie om gistermiddag te gaan (vanwege een pers die vast was gereden in de modder) dus vanmorgen naar het dorp. Om half elf kwamen we bij de dokter om te zien dat zijn spreekuur van 09.00 tot 10.15 uur was en van 14.00 tot 18.00........

Balen maar vol goede moed stapte ik om 14.00 uur de wachtkamer binnen die tjokkievol zat! De schrik sloeg me om het hart: nee toch? Ja dus.
Na 20 minuten wachten zonder dat er iets was gebeurd heb ik de moed opgegeven. Na een rondje gelopen te hebben en wat winkels bekeken toch nog maar eens een blik in de wachtkamer geworpen: nog maar 5 mensen!

Tijdens het wachten kon ik ze goed bestuderen en ik zag dat het dezelfde mensen waren als om 14.00 uur, er waren een paar geholpen en weg.

Toen ik om 17.15 met recept weer buiten op de stoep stond moest ik echt even diep ademhalen en mijn verbazing weg laten ebben: als je hier naar de dokter moet, kan het dus zijn dat je meer dan 3 uur in de wachtkamer zit!

Is dit 'laissez-faire' of 'typisch frans'?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust je reactie achter!