vrijdag 14 september 2012

Dieven?

Ik vraag me af hoe andere hoogzwangere boerinnen dit beleven:

Vannacht lag ik lekker te slapen. Mijn liefste slaapt al enige tijd in de logeerkamer want mijn gebroken nachten (woel woel, draai, puf, steun, plassen, warme melk drinken, boekje lezen) betekenen voor hem ook gebroken nachten, en dat genot hoeven we natuurlijk pas te delen als de babies geboren zijn.
Enfin, ik lag lekker te slapen toen de Merlo, buiten de verhaallijn om, mijn droom binnen kwam rijden. Ik schrok wakker: 'Wie rijdt er midden in de nacht met de Merlo?? OH NEE; DIEVEN!! Ik sprong uit bed, boef boef, daar vielen twee kindjes in mijn buik naar beneden, au au, rustig opstaan Maaike, en ik rende naar het raam.

Welke dief rijdt in hemelsnaam  met alle lichten aan de Merlo naar de poort van de oude stal??

Ik voelde een kwartje vallen....... ploink...... Natuurlijk; Elemente moest kalven en er was geen stro meer in de stal; de boer reed daar met een baal. Terwijl ik me dit realiseerde zag ik de stagiaire ook al richting stal lopen; ik kon weer naar bed.

En daar lag ik dan te luisteren: Niets te horen, ze strooien het afkalfhok in....... Ah, het hondje begint te blaffen, nu zijn ze in de grote stal om Elemente uit haar hok te halen.......
Daar begint Fransje woest te loeien; Elemente is duidelijk uit haar hok, op weg naar de oude stal...... Nu hoor ik Hannelore bèèèh bèèèh protesteren; Elemente zal wel in de oude stal zijn en de korreltjes van Hannelore proberen te gappen........ Rammel rammel rammel........ Geen twijfele mogelijk: ze staat in het afkalfhok en is met lekkere korreltjes naar het voerhek gelokt en vastgezet.
Ben toch wel erg benieuwd hoor!

Hé, ik hoor het scheerapparaat; is de boer bezig om Elemente preventief haar flank te scheren of wordt het zeker een keizersnede? Hoe kan dat, het is toch een groot beest? Oh, zal ze afstammen van papa Vladimir, onze dekstier van een paar jaar geleden die een verborgen gebrek vererfde (namelijk een te smal geboortekanaal)?? Zal ik even opstaan en in haar paspoort kijken?
Nee Maaike, je blijft liggen en wees niet zo zenuwachtig en nieuwsgierig; alles komt goed en als niet, dan toch. En dan kan jij er zeker niets aan veranderen!

Tomtiedom tomtiedom...... Oh, de boer en stagiaire komen binnen om te wachten op de veearts........ tomtiedom tomtiedom........ Lijkt het nu zo lang te duren of is het echt zo? Waarom heb ik geen wekker om de tijd in de gaten te houden? Waar blijft die veearts????
Vroemmmmmmm, ah, daar is 'ie.

....... wacht wacht wacht....... denk denk.....: Maaike, ben je niet heel raar bezig??

Tsja, ik kon maar beter even gaan plassen, een beker warme melk drinken, een boekje lezen en gaan slapen.... Wat ik uiteindelijk ook heb gedaan.
Midden in de nacht opstaan om te assisteren bij een afkalving is niet altijd makkelijk, maar het is ook niet altijd makkelijk om tijdens zo'n proces wakker in bed te liggen!

N.B.: Vanmorgen heb ik kennis gemaakt met een prachtig maar heel groot kalf.

5 opmerkingen:

 1. O Maaike, das zo herkenbaar allemaal! Wat heb je het weer leuk omschreven!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hé, wat een nchtczeg...probeer vor de bevalling toch nog wat rust te vinden. daarna zal het ook wakkere nachtjes zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hihi lastig hoor als je inderdaad alles wilt volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vroeg me net of je kindjes al geboren waren. Een koeienkindje wel dus.
  Zo te lezen heb je veel middagslaapjes nodig om de nachten te compenseren. Grtjs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb daarnet de blog van Bellevue gelezen. Van harte gefeliciteerd met Florian en Anthony! Geniet ervan!
  Lieve.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust je reactie achter!