maandag 23 augustus 2010

Haantjesgedrag

Vrouwen weten het al lang: haantjes zijn niet leuk. Haantjes zijn vervelende zichzelf overschreeuwende patsertjes. Nee, je kan dan beter een goeie lobbes als Euclides hebben: die springt niet op je om je te verkrachten terwijl hij zich met zijn snavel stevig vasthoud in je nek..........

Dit hennetje heeft deze wijsheid ook ontdekt en vlucht 's ochtends, zodra het kippenhok open gaat, zo snel als ze kan naar Euclides.
Haantjes zijn niet alleen hitsige seksmaniakken, haantjes zijn ook nog eens schreeuwlelijkerds. En aangezien mijn liefje meer op Euclides lijkt dan op een haantje en aangezien we hier wel een boerderij hebben, maar die lijkt soms meer op een kinderboerderij, was onze conclusie unaniem: Dit hennetje is 'heul zieluch'. We waren het ook eens over de te volgen stappen maar daar zal ik jullie niet mee lastig vallen. De details kan ik uberhapt niet vertellen want ik had mijn ogen en oren dicht. Wel weet ik dat de buurman ook heel blij was met onze daadkracht want de vos had al zijn 40 kippen opgegeten (het is normaal hier in de streek om kippen te houden speciaal voor het vlees voor eigen gebruik, wij vallen niet uit de toon) en we hebben zijn verlies een klein beetje kunnen verzachten met 5 kilo.
En nu hebben de vrouwen op het erf rust! De hennen kunnen rustig scharrelen en tokken, Maaike kan de zwaluwtjes weer horen kwetteren zonder dat dat overstemd wordt door een eindeloos en hard gekukelekuuuuuuuuuuuuuuuu!

2 opmerkingen:

  1. Njammmmmmm verse kippensoep!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier zegt men wel eens "zo zot als een kieken" maar als je zo'n hitsig beest in uw kiekenkot hebt hoef je er niet veel tekeningskes bij te maken en daarom is t soms beter dat die in de soep vliegt. Heb ooit een stel heftige kippen gehad, die pikorde is vaak wel heel zielig want die onderste in de rij had haast geen enkele pluim meer!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust je reactie achter!