zaterdag 20 februari 2010

Ik snap het niet meer.....

Twee dagen na de gekke rodeokermis kwam de veearts terug om na te gaan of er heftige reacties waren op het ingespoten goedje. Gelukkig hoefde hij niet weer op de ruggen (als ik dat eerder had geweten had ik die nacht een stuk rustiger geslapen!), maar kon hij gewoon langs de koeien lopend bepalen of er ernstige reacties waren of niet. Tot onze schrik vertoonden een paar koeien dikke bulten, van hen moest er bloed genomen worden voor nader onderzoek. En wat bleek: er is zowaar een koe bij ons in de stal die bij uitgebreid bloedonderzoek niet negatief test op TBC!

De rodeorijder had ook van alle koeien bloed afgenomen voor regulier bloedonderzoek, wat verplicht is voor beesten ouder dan twee jaar. Helaas moesten bij ons alle beesten ouder dan 1 jaar er ook aan geloven aangezien een stiertje dat in oktober verkocht was, in november positief getest was op een ziekte die ze brucellose noemen.

Maar goed, een dikke week vol spanning dus. Alle boeken zijn uitgeplozen: hoe kan dat stiertje wel die ziekte hebben en zijn vriendjes die meeverhuist waren, niet? Hoe kan het dat we pas 2 maanden na de testuitslag iets horen? Hoe kan hij ueberhaupt besmet zijn geraakt? Hoe kan het dat er in de hele stal maar 1 koe TBC heeft? Hoe kan zij dat opgelopen hebben? Hoe, hoe, hoe?

Gelukkig waren gisteren alle uitslagen van de onderzoeken bekend en kwam de veearts langs om uitleg te geven. Met modderlaarzen en brandende peuk om zijn imago hoog te houden, heeft hij heel netjes alle tijd genomen om alle hoe's te beantwoorden.

Maar veel zinnigs kon hij er eigenlijk ook niet op zeggen: 'tja, is Europa he' en: 'niet negatief getest zijn, betekend niet perse een positieve uitslag' en: 'het zal een a-typische reactie zijn'. Nou ja, de maalstroom in onze hoofden was duidelijk niet gestopt. Ondanks dat het nu bekend is dat de hele veestapel, op die ene koe na, gezond is.

Jullie begrijpen dat er dus weinig rust in het hoofd was om deze blog bij te houden, het was een week vol vraagtekens en hersenkraken. Maar nu kan het hoofd even rust hebben; alle beesten gezond, de ene koe moet verplicht weg, (ook al heeft zij zeer waarschijnlijk geen TBC), kalfjes gezond, zaterdagavond dus vast iets leuks op TV.

En ja hoor; een gekke aflevering over een restaurant en zijn gasten. Alle tafelgesprekken zijn even bizar. En toen bleek dat een tafelgesprek was tussen een Nederlander en zijn Franse vriend, zei mijn hoofd: ho! stop! Zo gek nadenken heb je de hele week al gedaan, de gekte van Nederlands gesproken op de Franse TV is teveel!

Dus ben ik maar een blogje gaan schrijven........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust je reactie achter!