maandag 14 september 2009

Was wil das weib?

Ja, wat een stier wil dat snap ik zo langzamerhand wel! Een stier wil een leuke tijd met onze 30 pinken (grote kalveren van ongeveer 1,5 jaar oud, veel te jong om moeder te worden!) Was 2 weken geleden de haag te dun voor de stier van boer D., waardoor we genoodzaakt waren om de pinken naar een ander weiland te brengen, was daar de haag en de afrastering te dun voor de stier van D.'s broer J-P! En ik kan het me voorstellen hoor; je zit opgesloten in een weiland met 2 koeien die je al drachtig hebt gemaakt en je verveelt je dood. In studentenkringen wordt dan gekscherend geroepen: 'valt er hier nog wat te n.....?' Een stier wordt echt waanzinnig opgewonden van 30 meisjes die de heerlijkste hormonen afscheiden.

En het is indrukwekkend zo'n geile stier. We hadden met J-P en wat helpende buren afgesproken dat wij de pinken naar weer een ander weiland zouden brengen en zij in die beweging de stier het bospad op zouden jagen en zo weer in zijn weiland zouden brengen. Zo bedacht, zo gedaan. Behalve dat de stier dat helemaal geen goed plan vond! Hij was nog geen 2 minuten in zijn weiland of hij rent door het prikkeldraad heen naar de plek waar hij zo'n leuke tijd heeft gehad, komt er daar achter dat zijn 'lekkere hapjes' er weg zijn, stormt door de metersdikke haag het bos in en vind vandaaruit een plekje waar hij half door, half over het prikkeldraad kan om weer bij 'zijn meisjes' te komen!

De volgende ochtend nog eens geprobeerd maar ondertussen was hij deel van de groep geworden en na wat rodeo-achtige manoeuvres hebben we besloten dat we het de dag erna nog eens zouden proberen maar dan echt een veekar erbij om de stier naar de stal te brengen.

Je begrijpt dat wij de hele dag grappen hebben gemaakt over buurmannen en stieren. Totdat we 's avonds werden gebeld door dezelfde boer J-P van de stier: er was een club koeien van ons gesignaleert in het gehucht waar hij woont en hij had ze maar even in het weiland van een andere buurman gestopt!

Wat een verhaal, maar vooral; wat drijft zo'n club naar een gehucht 3 kilometer verderop? Ze hadden een mooi, goed afgerasterd weiland, vol lekker, sappig gras. Geen stier in de buurt, geen gebrek aan water want ze konden uiot het meer drinken, ............................. Uit het meer drinken?? Ga eens even snel kijken aan de andere kant van het meer!

En ja hoor; een vertrappeld pad langs en half door de rand van het meer, heel veel pootafdrukken op het zand/modderpad dat van het meer naar de grote weg loopt, en dat ze op de grote weg geschrokken zijn van een auto en op een holletje maar ergens heen zijn gevlucht is logisch.

De grappen over buurmannen en stieren waren gauw verstomd en we waren heel blij dat boer D. en boer J-P er waren om ons te helpen om de koeien weer terug te krijgen!

Blijft de vraag: waarom? De stier snappen we, maar die koeien? Was wil das weib?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust je reactie achter!