donderdag 28 juni 2012

Andere titel

Het zal een beetje stil zijn of worden op dit blog, de komende maanden.
Of ik moet de titel veranderen in: Maaike in Frankrijk, een meisje dat moeder wordt. Want eerlijk is eerlijk; ik doe weinig boerinne-dingen de laatste tijd. Ik ben ik de valkuil getrapt en kan bijna alleen nog maar aan babies en kinderen denken. Nu is dat in mijn beleving ook niet zo raar omdat ik er elke stap aan herinnert word; klachtjes hier, pijntjes daar, kan mijn veters bijna niet meer strikken en als ik van bed of de bank opsta, "vallen" er twee kindjes naar beneden in mijn buik.Ook als ik me wèl met boerderij-dingen bezig houd, gebeurd dat in een babywolk. Ik snap echt de interne discussie van mijn boer goed, als we op een fleurig weiland staan: 'Wat een bloemenpracht! Technisch gezien zou je de boel moeten maaien, maar voor de biodiversiteit zou je het nog een paar weken moeten laten staan.' Waarschijnlijk had ik vorig jaar de gedachte eerder geuit dan hij, dit jaar kan ik alleen maar denken: 'Volgend jaar met de twee kleintjes hier een fotosessie maken voor de opa en oma's in Nederland'

Als we de koeien in de weilanden nieuwe likstenen bezorgen en dat, heel slim, met de kruiwagen doen, kan ik de gedachte niet onderdrukken dat ik dat volgend jaar met de tweewielige kruiwagen moet doen, dan kunnen de kindjes mee.Het is duidelijk: ik houd me bezig met uizetlijstjes, naaipatronen voor kruippakjes, een boxkleed (Caroline; super bedankt voor de heerlijke zachte grijze stof!!!), mijn vader die half Nederland door wil rijden voor de bijbehorende box, mijn moeder en zusjes die bij de hema/kringloop/hun vriendinnen mijn baby-uitzet bij elkaar scharrelen en completeren, en uiteraard de 2x-in-de-maandse ritjes naar Dijon voor de echoscopie en de controle bij de gynaecologe.

Maar aangezien ik me heel goed kan voorstellen dat niemand zit te wachten op mijn nesteldrang-avonturen, zal ik ze hier niet delen en rest mij alleen nog dit blogstukje af te sluieten met een welgemeend: sorry, het zal hier een beetje stil zijn/worden, na "de worp" zal ik zeker weer nieuwe boerinnen-avonturen beleven. Voor die tijd waarschijnlijk ook, maar mondjesmaat dus.


(N.B.: voor de flora- en fauna liefhebbers: we maaien het mooie weiland nog niet hoor!)11 opmerkingen:

 1. Misschien dan toch maar je blog anders noemen: het blijft wel leuk om te lezen al verandert het onderwerp...
  In ieder geval: heel veel succes met 'het werpen'! En geniet van je kraamtijd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het ook niet heel storend al dat baby gepraat met her en der een bloem, kruiwagen of koe. Wil je er even op wijzen dat de Urban Jungle duowagen echt supergoed bevallen is bij ons en dat hij op marktplaats soms voor een scheet en drie knikkers te koop is. Ik ben benieuwdof je nu gaat overwegen anders te bloggen de komende maanden. Wanneer ben je uitgerekend? x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik volg je graag en boerinnen krijgen ook kindjes, dat is het verschil met boeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd!! Eh... boerinnen krijgen toch ook kindjes... Ik vind het er wel bij passen hoor... Je weiland staat prachtig, inderdaad schitterend voor een fotosessie met twee kleine schattebollen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een fantastisch nieuws zeg!

  Een heerlijke nesteltijd toegewenst...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd! Enne... kindjes krijgen hoort ook bij het boerenleven, hoor! Daar in Frankrijk zal ook niet alles gregeld worden zoals hier?
  Lieve.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Maaike wat een leuk stukje. Het bracht mij weer even 37 jaar terug.Ik kon toen (in verwachting van Michelle) ook aan niets anders denken. Succes met het vervolg van de zwangerschap en de bevalling.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. prachtig die wei in de bloemen. En dat van die babytjes snap ik ten volle hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. proficiat en natuurlijk willen we alles lezen van je, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Of je nu schrijft over koetjes en kalfjes of over babytjes en zalfjes, je schrijft zo leuk dus ik ga dat wel missen hoor als je minder zou schrijven. Enne een heel mooi boxkleed! Blij dat je er wat van hebt gemaakt! x Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Als je toch nog zin krijgt, deze lezer vind boerinnen-met-nesteldrangverhalen ook leuk en boerenbabies net zo aandoenlijk als kalfjes ;-) Fijne zomer.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust je reactie achter!